fredag, januari 19, 2007

DJs är vi allihopa! ;-)

Det har lanserats rejält med DJ-utrustning, framförallt i samband med NAMM 2007.
Native Instruments har, efter splittringen med Stanton, kommit med en egen scratchamp. Traktor Scratch. Läs mer här. Numark har lanserat Total Control (utöver Virtual Vinyl, mjukvaran Cue osv). M-audio har kommit med Torq Xponent. Stanton (åter)lanserar sin scratchamp som Final Scratch Open (fokus på att kan använda valfri DJ-mjukvara). Vestax har lanserat VCI-100.

Ta gärna en titt på Ms Pinky också. De har tidigare lanserat vinylskivor som inte kör med tidskod utan "physical location stamps". Du kan i princip plugga in dina vinylspelare till datorsn ljudkort (förutsatt att det finns adekvata preamps) och köra valfri DJ-programvara. Tillverkaren har även lanserat en VST/Audio Unit/RTAS-plugin som möjliggör integrering med valfri mjukvara (Cubase, Ableton Live, you name it).

Själv sitter jag inte och hänger läpp över att jag sitter med en Final Scratch 2-lösning hemma. Speciellt inte när det finns mjukvaror som DJDecks. Ambitionen ser ut att stödja de flesta vinyl-lösningar som finns: Final Scratch, Serato osv.

Tyvärr har vissa tillverkare tagit fasta på att låsa fast användaren vid sin egen lösning. Det kommer inte att hålla i längden. Mao rekommenderar jag att ta en närmare titt på Native Instruments, Ms Pinky och DJDecks.

NAMM 2007-länkar:
matrixsynth.blogspot.com
createdigitalmusic.com
gearjunkies.com
sequencer.de

Inga kommentarer: